אזרחים רבים מגיעים למשרדו של עורך הדין כדי שיגיש עבורם תביעות משפטיות בנושא תביעת נזיקין בגין מקרים שונים אשר קרו להם והיו מעוניינים לקבל פיצוי כספי.
בדיקת היתכנות משפטית על תביעת נזיקין
עורך הדין בוחן כל מקרה לגופו, הוא מקבל מהלקוח את כל הנתונים והמסמכים הרלוונטיים ולאחר בדיקה מעמיקה הוא מיידע את הלקוח מהי ההערכה שלו, אם יש case מספיק מוצק ואם יש כדאיות להגיש תביעה בנושא נזיקין. בשיחה עם הלקוח אם הלקוח יחליט לצאת לדרך המשותפת, עורך הדין יערוך את כתב התביעה והיא תוגש לערכאה המתאימה.
תביעת נזיקין
תביעת נזיקין מבוססת על מקרה אשר התרחש לאדם מסוים ובעקבותיו נזקים שונים ברמות חומרה שונות שהשפיעו על אדם זה ולא אחת הם גם ישפיעו על עתידו בפן הכלכלי, המנטלי והבריאותי. עורך הדין מפרט בכתב התביעה את השתלשלות המקרה, תוך הדגשת הקשר הסיבתי העובדתי בין מצבו היום לבין תוצאות המקרה.
אם ניקח לדוגמה תביעת נזיקין אשר מוגשת עקב סיטואציה שבה אדם הלך ברחוב ונפל בשל ריצוף במדרכה אשר לא הונח כראוי ולכן אדם זה נתקל בפינת המדרכה ונפל. עקב כך הוא נפגע ושבר את שתי רגליו, הפנים שלו התמלאו בשטפי דם והוא שבר את משקפיו. לאור המקרה הלא נעים, אדם זה היה מרותק למיטה פרק זמן ארוך ולא יכול היה להגיע למקום העבודה שלו למשך כשלושה שבועות.
האשמים במקרה הנפילה
בהנחה שמדובר בשטח ציבורי באחריות הרשות המקומית, עורך הדין מגיש תביעת נזיקין כנגד הרשות המקומית באמצעות חברת הביטוח שמבטחת אותה, כיוון שתקינותן של המדרכות היא באחריות הרשות ועל עובדיה החל ברצפים ועד המפקחים שבודקים את עבודתם המקצועית והיה עליהם לדאוג לתקינות הדרך. ככל והעבודה לא בוצעה כראוי, המפקחים היו אמורים לתת הוראה לבצע פעולה זו פעם נוספת וזאת כדי שלא יקרו מקרי נפילה מסוג זה. מדובר ברשלנות של כל הגורמים הרלוונטיים שלא חשבו צעד אחד קדימה ולא גילו את האחריות הנדרשת. לכך תצטרכו להתייעץ עם עורך דין ביטוח לאומי.
כימות הנזק בכסף – תביעת נזיקין
לאחר איסוף החומר הרפואי והתגבשות הנזק ישלח הניזוק למומחה רפואי אשר יעריך את גובה הנכות הרפואית הזמנית והקבועה שנשארה בעקבות הנפילה ולאחר מכן, עורך הדין יעריך את הנזק הממוני (כמו נסיעות במוניות, תרופות, אי יכולת השתכרות לעבר ולעתיד – בהתאם לאחוזי הנכות שנקבעו), והנזק הלא ממוני כמו עוגמת נפש ועוד. מעבר לכך, יש גם כימות של הוצאות עקיפות על פי המקרה כמו עזרת הזולת.
עורך הדין מעלה בכתב התביעה את תחשיב הנזק – (סך הפיצוי) שלהערכתו מגיעים לאדם שנפגע ומגיש את התביעה לבית המשפט. לעיתים לאחר משא ומתן בין הצדדים עורכי הדין מגיעים להסכמות על גובה הפיצוי. ולעיתים מתנהלים דיונים בבית המשפט. השופט, לאחר, קבלת מלוא הנתונים משני הצדדים ושמיעת עדויות עדים למקרה (ככל והיו) וראיות נוספות, מקבל החלטה אם מגיע לאדם שנפגע פיצוי כספי (לרוב התשובה חיובית – 99%) ואם כן, מה יהיה הגובה שלו.